Sikeres pályázat!

 

Mogyoróska Község Önkormányzata 2017. február 9 napján pályázatot nyújtott be „ a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére- külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapot javításához,A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága a benyújtott támogatási kérelmet elbírálta és azt támogatásra alkalmasnak minősítette.

A támogató döntése alapján Önkormányzatunk a támogatási kérelemben rögzítettektől eltérően 109 084 485 Ft-., vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A támogatás intenzitása: 95%

A pályázatban megjelölt felújításra kerülendő utak Mogyoróska község külterületén találhatóak.

A 0163 hrsz-ú ingatlan helyi külterületi közút a Regéci Várhoz vezet, így felújításával javul a Vár megközelítése. Ezen  túlmenően fontos útvonalnak minősül abból a szempontból is, hogy itt találhatóak Mogyoróska Község Önkormányzat tulajdonában lévő erdők, így az út felújításával javul az onnan kitermelt fa elszállításának feltételei.

A 0107 hrsz-ú helyi külterületi út mentén helyezkednek el a karácsonyfatelepek, amelyek nagy része mogyoróskai lakosok tulajdonában van, de itt található az Önkormányzat  mintegy 1.5 ha karácsonyfa telepe is.

A 0118 hrsz-ú ingatlan a falu keleti részén található, 1,3 km hosszúságú közút. Ennek az útnak is elsősorban erdőgazdasági szempontból van jelentősége, de ennek mentén is számos karácsonyfa telep található.

A támogatás keretén belül még beszerzésre kerül egy munkagép is.

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!