Felhívás !!

 

Felhívás !!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján az Önkormányzatoknak háromévente ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozására tekintettel eb-összeírást kell tartaniuk.

Az eb-összeírás adatairól a hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

 

Az adatszolgáltatás kötelező, melyhez a szükséges nyomtatvány beszerezhető Mogyoróska Község Önkormányzatnál és a Telkibányai Közös Önkormányzati Hivatal Fonyi Kirendeltségén.

 

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni, és az alábbi módokon lehet benyújtani:

  • postai úton a Telkibányai Közös Önkormányzati Hivatal Fonyi Kirendeltség 3893 Fony, Fő út 3. címre küldve,

  • elektronikusan a fonyikirendeltseg@gmail.com címre,

  • személyesen az Önkormányzatnál lévő gyűjtődobozba bedobva.

  •  

Az adatlapok leadási határideje: 2023. június 30.

A határidőt elmulasztó ebtartó ellen az állatvédelmi hatóság eljárást kezdeményez. Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján 30.000,-Ft pénzbírság.

 

Fontos, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban jelezni a települési önkormányzat jegyzőjénél.

 

Az eb-összeírással összefüggő bejelentési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése a beérkezett adatlapok feldolgozását követően kezdődik meg.

 

Adatlap letöltése >>> ebosszeiro_adatlap-mogyoroska.pdf

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!