Mogyoróska Község Címere

 

Mogyoróska Község Címere

Mogyoróska Közég Önkormányzat képviselő-testülete azzal a kéréssel fordul a honlap látogatóihoz, hogy mondjanak véleményt községünk elkészült címer tervezetéről.

A címer tervezet :  - mely katonai pajzsformájú a pajzs alsó szakaszán a Háromhegyet jelképező három domb látható, melyben a görög katolikus templom tetején lévő hármas kereszt található. A pajzs fő eleme egy facsoport, ahol egy ugró, szökkenő szarvas (harcias) van. A pajzstartó pedig mogyorótermés, a címer alá kerül a szalag MOGYORÓSKA felirattal.

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#3 - Nagy Gábor Vilmos2022.05.22. 08:49

A hármas kereszt is nagyon jó ötlet volt és jól is van megformázva. Igazából nagyon szépa címer, csak hiányosnak érzem. Most már talán el is mondtam róla mindent.

#2 - Nagy Gábor Vilmos2022.05.22. 08:45

Előbbi hozzászólásomban úgy értettem, ki kellene járni, hogy a hiányolt dolgok ha utólag is, hivatalosan belekerüljenek a címerbe s a zászlóba.

#1 - Nagy Gábor Vilmos2022.05.22. 08:40

Sajnos csak most találkoztam ezzel a felhívással.
A Mogyoróska régi pecsétjén is előfordult szarvas és erdő a lehető legjobban néz ki.
A mogyorót sajnos nem veszi észre magától az ember, a leírást olvasva csak sejtem, hogy a zöld ágak egy mogyoró alakú területet fognak körül. Ha az a terület be lett volna színezve mogyoró színűre, az már magától is sejtetett volna valamit.
Nagyon hiányzik a vár, vagy Rákóczi alakja, vagy egy várvédő várjobbágy, amely hazánk történelméhez köt minket, identitásunk fő alkotója.
Utóbbit szerintem még ha utólag is, meg kellene próbálni belecsempészni, illetve gondolom, zászló is lesz, melybe a várat vagy Rákóczit bele lehetne csempészni.