Tisztelt Ingatlanhasználók! (Üdülőként nyilvántartott ingatlanok használói!)

 

Mogyoróska Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az üdülőként nyilvántartott ingatlanokra vonatkozóan a szilárd hulladék gyűjtésével és elszállításával kapcsolatban az alábbi változásokról tájékoztatja Önöket:

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást (szilárd hulladék elszállítását) 2018. január 1-jétől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (székhelye: 3527 Miskolc, Besenyői u. 26.) végzi Mogyoróska településen.

 

A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás  igénybevétele kötelező!

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 13/2017. (XII.13.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 14. § (1) bekezdése értelmében az üdülőként nyilvántartott ingatlanok esetében a közszolgáltatás minden év április 1-től szeptember 30-ig biztosított.

A 14. § (2) bekezdésében foglaltak szerint, ha az ingatlanhasználó az üdülőingatlanát életvitelszerűen és állandó jelleggel lakásként használja/hasznosítja, úgy ebben az esetben a rendelet 14. § (1) bekezdésében megjelölt időszakon kívül hulladékát a közszolgáltató által rendszeresített hulladékgyűjtő zsákban kell, hogy gyűjtse és azt a közszolgáltató által kijelölt legközelebbi hulladékgyűjtő ponton kell, hogy elhelyezze.

 

A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében 2018. január 1-jétől Mogyoróska településen az ingatlanhasználók kötelesek megfizetni a hulladékgazdálkodási díjat (a szilárd hulladék elszállításának díját) negyedéves elszámolási időszak szerint utólag, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. által megküldött számla alapján.

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevétele érdekében kérjük, hogy szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot a közszolgáltatóval: (Tel.: +36/21-3500111, e-mail cím: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu, Telephely: 3900 Szerencs, Eperjes u. 7.).

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 13/2017. (XII.13.) önkormányzati rendeletet megtekinthetik:

  • a www.njt.hu honlapon (Önkormányzati rendeletek tára),
  • az önkormányzat honlapján (www.mogyoroska.hu)

 

⇔ Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szüneteltetése iránti kérelem letölthető itt

                                     kerelem.odt

 

További változásokkal kapcsolatos nyomtatványok elérhetőek a

 ITT  ⇒  http://bmhnonprofit.hu/dokumentumok/

 

Mogyoróska, 2018. szeptember 25.

                                                                                                       Hegedűs Zoltán s.k.

                                                                                                     polgármester

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!